Kokteli recepti / Pripremite osvježavajuće koktele za vašu kućnu zabavu

Image

Poslužite omiljene koktele na vašoj sljedećoj zabavi. Pogledajte najbolje recepte za koktele uključujući kozmopolite, staromodne i mojito.

3.10.2021.
16:31
VOYO logo

Pripremate zabavu i u potrazi ste za zanimljivim kokelima. Donosimo vam recepte za pripremu koktela koji će vas oduševiti.

Mojito - pomiješajte ovaj klasični koktel za zabavu koristeći svježu metvicu, bijeli rum, šećer, ljutu limetu i hladnu sodu vodu. Igrajte se s količinama koje odgovaraju vašem ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:
• sok od 1 limete
• 1 žličica granuliranog šećera
• malo listića mente, plus dodatna grančica za posluživanje
• 60 ml bijelog ruma
• mineralna voda

Upute: Pomiješajte sok limete, šećer i lišće mente u mali vrč, usitnjavajući mentu - možete za to upotrijebiti kraj valjka. Ulijte u visoku čašu i dodajte šaku leda. Prelijte rumom, miješajući žlicom s dugom ručkom. Dodajte mineralnu vodu, ukrasite mentom i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rabarbara džin - upotrijebite sezonsku rabarbaru da napravite ovaj koktel ili prelijte gotov džin soda-vodom za osvježavajuće i veličanstveno ružičasto ljetno piće.


Sastojci:
• 1 kg stabljika ružičaste rabarbare
• 400 g šećera u prahu (nemojte koristiti zlatni - zamagljuje boju)
• 800 ml džina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute: Rabarbaru operite, ošišajte stabljike i odbacite svo lišće. Stabljike narežite na 3 cm. Stavite u veliku staklenku sa šećerom. Sve protresite, stavite poklopac i ostavite preko noći. Šećer će izvući sok iz rabarbare. Nakon 24 sata dodajte džin, zatvorite i protresite. Ostavite oko 4 tjedna prije pijenja. Možete procijediti žestoko piće kroz sito i prebaciti u bocu. Rabarbara i džin s vremenom postaju blijeđe boje.

Laka sangrija - zagrlite blage ljetne dane uz vrč sangrije. Uz crno vino, španjolsku rakiju, gaziranu vodu, cimet i sjeckano voće, to je ukusan koktel uz druženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:
• 2 naranče, nasjeckane
• 2 kruške, nasjeckane
• 2 limuna, 1 nasjeckan, 1 sok
• 200 g sjeckanih crvenih bobica (koristite jagode i trešnje)
• 3 žlice šećera u prahu
• 1 žličica cimeta
• led
• boca svijetlog crnog vina od 750 ml
• 100 ml španjolske rakije
• 300 ml gazirane vode

Upute: Nasjeckano voće stavite u zdjelu i pospite šećerom i cimetom, pa promiješajt. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat, ili najbolje preko noći. Napunite veliki vrč ledom. Promiješajte smjesu voća kako biste bili sigurni da se šećer otopio, pa ulijte u vrč s vinom i rakijom. Promiješajte, zatim dolijte mineralnu vodu i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo