Kokos torta je omiljena poslastica mnogih ljubitelja slatkog. Ova torta je jednostavna za pripremu i ne zahtjeva puno vremena i truda. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna kokos torta su:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 150 g kokosovog brašna
- 200 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 5 žlica šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 200 ml slatkog vrhnja
Kako biste pripremili kokos tortu najprije uključite pećnicu na 180°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. U smjesu postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kokosovo brašno. U drugoj posudi zagrijte mlijeko i maslac te dodajte u smjesu. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup za tortu i pecite 40-45 minuta.
Za kremu od kokosa, pomiješajte puding sa šećerom, kokosovim brašnom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja i umiješajte smjesu od pudinga te kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Ohlađenu tortu prerežite na pola i premažite kremom od kokosa. Umutite slatko vrhnje i premažite po vrhu torte. Tortu pospite kokosovim brašnom i stavite u hladnjak barem 2 sata prije serviranja. Kokos torta već je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!