Dobar umak uz pohanu piletinu dat će poseban dojam ovom jelu. Važno je koji umak uz pohanu piletinu poslužite kako biste dobili potpuni obrok. Donosimo recept za umak koji se savršeno slaže uz pohanu piletinu.
Sastojci za umak uz pohanu piletinu:
- pola šalice kečapa
- 2 zelena luka, mljevena
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 limun, iscijeđen ili više po ukusu
- 2 žlice meda
- 1 žlica umaka od čilija i češnjaka, ili po ukusu
- 1 žličica crvene paprike ili po ukusu
- pola žličice svježe mljevenog crnog papra
- 30 ml vode ili po potrebi
- prstohvat soli ili po ukusu
Priprema umaka uz pohanu piletinu:
Umutite kečap, zeleni luk, češnjak, limunov sok, med, umak od čili-češnjaka, crvenu papriku i crni papar zajedno u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte dovoljno vode da postignete željenu konzistenciju umaka. Pustite umak da prokuha te smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte dok se ne zgusne i okusi ne pomiješaju, oko 5 minuta.
Ohladite na sobnoj temperaturi i posolite. Ovaj recept ovdje završava. Nakon što probate ovaj umak više se nećete pitati koji umak uz pohanu piletinu poslužiti.