Klasični začini za svinjetinu su sol i papar ali postoje naravno i druge opcije. Možda pomalo neobičan izbor začina za svinjetinu je cimet ali kada se svinjetino sporo peče cimet će joj dati ukusnu mješavinu slatkog i slanog.
Također uz to možete dodati i đumbir. Osim toga dobar dodatak začinima za svinjetinu je i kim ili kumin. Kada je u pitanju svinjetine češnjak se jako dobro slaže s njom. Osim cijelih češnjeva češnjaka možete koristiti češnjak i kao začin u granulama. Od ostalih začina svinjetini možete dodati i čili u prahu, dimljenu papriku, slatku mljevenu papriku, luk u prahu, osušeni timijan ili osušeni origano.
Rukama čvrsto utrljajte željene začine izravno na površinu svinjetine i pripazite da svaki komad mesa pokrijete začinima sa svih strana. Na primjer, ako radite svinjske kotlete, želite obilato pokriti obje strane svakog kotleta. Pustite meso da odstoji neko vrijeme kako bi se začini mogli upiti.
U nekim slučajevima je dovoljno 15 minuta a možete ostaviti i da odstoji 2 sata ili čak preko noći (u hladnjaku) da se stvarno upije.