Biftek je jedno od najpopularnijih mesa za kuhanje i lako se može podići na novu razinu sa savršenim prilozima. Dakle, ako se pitate "koji prilog uz biftek", onda ste na pravom mjestu. Dijelimo jedan od najpopularnijih i najboljih priloga uz biftek.
Baršunast i gladak, pire krumpir od češnjaka s kiselim vrhnjem najbolji je i najukusniji pire krumpir ikada. Ovo je savršen prilog uz biftek, donosimo i recept za pire.
Sastojci za ovaj prilog uz biftek:
- 1 kg krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 60 g maslaca
- 30 ml kiselog vrhnja
- 60 ml punomasnog mlijeka
- sol
- papar
Kako se priprema pire s vrhnjem i maslacem?
Stavite krumpir i cijele režnjeve češnjaka u veliki lonac i prelijte posoljenom vodom da krumpir prekrije otprilike jedan centimetar. Zagrijte na jakoj vatri i pustite da zavrije. Smanjite vatru na najnižu, poklopite i pirjajte 15-20 minuta, dok krumpir ne omekša kada ubacite vilicu.
Ocijedite i vratite u lonac. Gnječilicom za krumpir zgnječite krumpir i češnjak. Dodajte maslac i kiselo vrhnje i miješajte žlicom dok se ne otopi i uklopi u krumpir. Umiješajte mlijeko i dodajte sol i papar, po ukusu. Maknite s vatre i prebacite u posudu za posluživanje, ukrasite peršinom, dodatnim maslacem i poslužite toplo. Sada ste sigurni koji prilog uz biftek poslužiti.