Recept i priprema / Uz biftek poslužite savršeni prilog - pire krumpir od češnjaka s kiselim vrhnjem

Image
Foto: Pixabay

Koji prilog uz biftek? Tražite ukusan prilog koji ćete poslužiti uz sočni biftek koji spremate za večeru? Saznajte koji prilog uz biftek poslužiti kako nikada ne biste pogriješili.

22.11.2022.
9:58
Pixabay
VOYO logo

Biftek je jedno od najpopularnijih mesa za kuhanje i lako se može podići na novu razinu sa savršenim prilozima. Dakle, ako se pitate "koji prilog uz biftek", onda ste na pravom mjestu. Dijelimo jedan od najpopularnijih i najboljih priloga uz biftek.

Baršunast i gladak, pire krumpir od češnjaka s kiselim vrhnjem najbolji je i najukusniji pire krumpir ikada. Ovo je savršen prilog uz biftek, donosimo i recept za pire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za ovaj prilog uz biftek:

  • 1 kg krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 g maslaca
  • 30 ml kiselog vrhnja
  • 60 ml punomasnog mlijeka
  • sol
  • papar

Kako se priprema pire s vrhnjem i maslacem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite krumpir i cijele režnjeve češnjaka u veliki lonac i prelijte posoljenom vodom da krumpir prekrije otprilike jedan centimetar. Zagrijte na jakoj vatri i pustite da zavrije. Smanjite vatru na najnižu, poklopite i pirjajte 15-20 minuta, dok krumpir ne omekša kada ubacite vilicu.

Ocijedite i vratite u lonac. Gnječilicom za krumpir zgnječite krumpir i češnjak. Dodajte maslac i kiselo vrhnje i miješajte žlicom dok se ne otopi i uklopi u krumpir. Umiješajte mlijeko i dodajte sol i papar, po ukusu. Maknite s vatre i prebacite u posudu za posluživanje, ukrasite peršinom, dodatnim maslacem i poslužite toplo. Sada ste sigurni koji prilog uz biftek poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo