Recept i priprema /

Uz biftek poslužite savršeni prilog - pire krumpir od češnjaka s kiselim vrhnjem

Image
Foto: Pixabay

Koji prilog uz biftek? Tražite ukusan prilog koji ćete poslužiti uz sočni biftek koji spremate za večeru? Saznajte koji prilog uz biftek poslužiti kako nikada ne biste pogriješili.

22.11.2022.
9:58
Pixabay
VOYO logo

Biftek je jedno od najpopularnijih mesa za kuhanje i lako se može podići na novu razinu sa savršenim prilozima. Dakle, ako se pitate "koji prilog uz biftek", onda ste na pravom mjestu. Dijelimo jedan od najpopularnijih i najboljih priloga uz biftek.

Baršunast i gladak, pire krumpir od češnjaka s kiselim vrhnjem najbolji je i najukusniji pire krumpir ikada. Ovo je savršen prilog uz biftek, donosimo i recept za pire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za ovaj prilog uz biftek:

  • 1 kg krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 g maslaca
  • 30 ml kiselog vrhnja
  • 60 ml punomasnog mlijeka
  • sol
  • papar

Kako se priprema pire s vrhnjem i maslacem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite krumpir i cijele režnjeve češnjaka u veliki lonac i prelijte posoljenom vodom da krumpir prekrije otprilike jedan centimetar. Zagrijte na jakoj vatri i pustite da zavrije. Smanjite vatru na najnižu, poklopite i pirjajte 15-20 minuta, dok krumpir ne omekša kada ubacite vilicu.

Ocijedite i vratite u lonac. Gnječilicom za krumpir zgnječite krumpir i češnjak. Dodajte maslac i kiselo vrhnje i miješajte žlicom dok se ne otopi i uklopi u krumpir. Umiješajte mlijeko i dodajte sol i papar, po ukusu. Maknite s vatre i prebacite u posudu za posluživanje, ukrasite peršinom, dodatnim maslacem i poslužite toplo. Sada ste sigurni koji prilog uz biftek poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo