Uz kvalitetno pripremljenu tempuru, budite sigurni da ćete oduševiti sve vaše goste. Donosimo recept kako se radi najbolja tempura.
Sastojci:
- 1 šalica hladne mineralne vode
- 1 jaje
- 1 šalica brašna
- Prstohvat soli
- Hladni sastojci za pohanje
- Ulje za prženje
Kod najboljeg recepta za tempuru, prvo u zdjeli pomiješajte hladnu mineralnu vodu s jajetom.
Postupno dodajte brašno i prstohvat soli te lagano promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Smjesa ne mora biti potpuno glatka.
U sljedećem koraku zagrijte ulje za prženje na srednje visokoj temperaturi.
Namočite komade povrća, kozica ili ribe u smjesu za tempuru, osiguravajući da su dobro prekriveni.
Stavite komade u vruće ulje i pržite dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Izvadite komade tempure i stavite ih na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak ulja. Poslužite tempuru uz umak od soje ili drugi omiljeni umak i uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom obroku.