Jeste li ikada razmišljali koji dio svinjetine je najbolji za pečenje? Točan odgovor na pitanje koji dio svinjetine je najbolji za pečenje postoji, a preporučuju ga svi poznati kuhari. Neovisno o tome radite li pečenje u pećnici ili na tavi, kuhari na pitanje koji dio svinjetine je najbolji za pečenje uvijek odgovaraju da je najbolja svinjska vratina.
Ako pečete na tavi, preporučuju njezine odreske, dok je za pećnicu najbolje u komadu. Razlog tome jest što je svinjska vratina sama po sebi žilavo meso te će se taj problem riješiti dobrom termičkom obradom, odnosno pečenjem.
Svinjsku vratinu pripremit ćete tako što ćete ju začiniti sa soli, paprom i peršinom te, ako ju pečete u pećnici, prelit ćete ju maslinovim uljem i 1 dcl vina. Također, svinjsku vratinu potrebno je preliti aluminijskom folijom te peći na 220 stupnjeva Celzijusa dva sata, ovisno o debljini mesa.
Stoga, sada kada znate koji dio svinjetine je najbolji za pečenje, trebate ga samo i krenuti spremati.