Svijet povrća /

Koji dio brokule se jede? Kako se priprema brokula?

Image
Foto: Pixabay

Brokula je vrlo zdravo povrće sa kojim se mogu raditi mnoga ukusna jela. Koji dio brokule se jede?

1.7.2023.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Brokula je bogata vitaminom C, željezom, kalijem i mnogim drugim nutrijentima koji je čine iznimno kvalitetnom namirnicom. Stoga je razumljivo da se brokula često priprema pa vam kao pomoć donosimo koji dio brokule se jede. Koji dio brokule se jede?

Dio brokule koji se jede je cvat brokule i gornji dio njezine stabljike. Brokula se može jesti kuhana te se pripremati na razne načine u kombinaciji sa raznim drugim namirnicama. Jedina stvar na koju morate pripaziti prilikom pripreme brokule je da njezina termička obrada ne traje predugo. Duga termička obrada može izazvati gubitak vitamina C, a to ni u kojem slučaju nije poželjno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lišće brokule također se može iskoristiti pa ga ni slučajno nemojte bacati. Od listova možete napraviti ukusnu juhu u koju možete dodati mrkvu, krumpir, luk ili drugo povrće po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo