Koje se biljke koriste kao začini pri pripremanju različitih jela? Postoje li te biljke u vašem vrtu?
Sjemenke začina su sitni aromatični plodovi i uljne sjemenke zeljastih biljaka kao što su anis, kim, kim, komorač, mak i sezam. Bilje su svježi ili sušeni aromatični listovi biljaka kao što su mažuran, metvica, ružmarin i timijan.
Začini, sjemenke začina i začinsko bilje koriste se kao dodaci za davanje okusa, mirisa ili pikantnosti hrani. U malim količinama koje se koriste za pripremu kulinarskih jela, imaju malu nutritivnu vrijednost, ali potiču apetit, dodaju ukus hrani i pojačavaju okus.
Biljke koje se koriste kao začini pri pripremu različitih jela možete pronaći u svome vrtu, ali jedino ako ste ih sami posadili jer nažalost neće rasti same od sebe.
Ali koje se biljke koriste kao začini pri pripremanju različitih jela?
Kurkuma, đumbir, kim, luk, češnjak, korijander, paprika i vlasac samo su neke od biljaka koje se koriste kao začini pri pripremanju različitih jela. Sve ove biljke možete uzgojiti sami kod kuće i od njih napraviti začine koje možete koristiti u svakovrsnim jelima.