Koje je najbolje meso za pohanje?
Za dobro pohanje bit će vam potrebno svega nekoliko sastojaka. Za pohanje će vjerojatno biti najpogodniji komadi mesa bez žilica. Dodajte im nekoliko jaja koja ste dobro posolili pa umutili, brašno i krušne mrvice. Dobro zagrijte ulje, ali vodite računa o tome da ne zagori pa se bacite na pečenje.
Pohanom mesu nije potrebna preduga termička obrada, ali upravo zato valja voditi računa o jačini vatre. Koristite li prejaku vatru, meso će se ispeći izvana, a iznutra ostati sirovo, dok će ulje već nakon prvog pečenja poprimiti miris i okus kakav ne bi trebalo.
Kada govorimo o vrstama mesa koje su najbolje za pohanje, piletina i svinjetina su svakako najsigurnije rješenje. Ukoliko se pripremi kako treba, pileće i svinjsko meso će biti ukusno i sočno nakon pohanja. Također, mogu se pohati i neki drugi komadi mesa poput divljači, no postoji mogućnost od isušivanja.
403 Forbidden