Ovo tijesto za pizzu s pivom jednostavan je recept za pizzu. Bez obzira volite li debele ili tanke kore, savršeno su za oboje. Evo kako se priprema pivsko tijesto i koje se brašno koristi za njegovu pripremu.
Sastojci za tijesto s pivskim brašnom su:
- 375 g brašna - višenamjenskog
- 100 ml piva sobne temperature
- 120 ml mlake vode
- 1 žličica aktivnog suhog kvasca ili ¾ žličice instant kvasca
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¾ žličice soli
U samostojeći mikser dodajte vodu i posipajte kvasac po vrhu, ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim promiješajte da se sjedini. Dodajte pivo, višenamjensko brašno i ulje, počnite mijesiti pa posolite i nastavite mijesiti 5-7 minuta. Sada znate koje se brašno koristi za pivsko tijesto.
Premjestite tijesto na lagano pobrašnjenu ravnu površinu i oblikujte ga u kuglu, stavite u lagano nauljenu zdjelu valjajući tijesto da ga malo prekrije uljem, prekrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom, pustite da se diže na toplom mjestu bez propuha 1 -2 sata ili dok se količina ne udvostruči.
Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i premiješate nekoliko puta, podijelite tijesto na dva dijela ili ostavite kao jedan, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 20 minuta. Oblikujte tijesto, prelijte svojim omiljenim dodacima i pecite u pećnici zagrijanoj na 220C, 12-15 minuta. Izrežite i poslužite. Uživajte! Od danas ste sigurni koje brašno koristiti za pivsko tijesto.