Kuharica /

Koje je najbolje brašno za pivsko tijesto?

Image
Foto: Pixabay

Pivsko tijesto najčešće se koristi za pripremu pizze. Koje je najbolje brašno za pivsko tijesto?

13.12.2022.
16:41
Pixabay
VOYO logo

Ovo tijesto za pizzu s pivom jednostavan je recept za pizzu. Bez obzira volite li debele ili tanke kore, savršeno su za oboje. Evo kako se priprema pivsko tijesto i koje se brašno koristi za njegovu pripremu.

Sastojci za tijesto s pivskim brašnom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 375 g brašna - višenamjenskog
  • 100 ml piva sobne temperature
  • 120 ml mlake vode
  • 1 žličica aktivnog suhog kvasca ili ¾ žličice instant kvasca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¾ žličice soli

U samostojeći mikser dodajte vodu i posipajte kvasac po vrhu, ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim promiješajte da se sjedini. Dodajte pivo, višenamjensko brašno i ulje, počnite mijesiti pa posolite i nastavite mijesiti 5-7 minuta. Sada znate koje se brašno koristi za pivsko tijesto.

Premjestite tijesto na lagano pobrašnjenu ravnu površinu i oblikujte ga u kuglu, stavite u lagano nauljenu zdjelu valjajući tijesto da ga malo prekrije uljem, prekrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom, pustite da se diže na toplom mjestu bez propuha 1 -2 sata ili dok se količina ne udvostruči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i premiješate nekoliko puta, podijelite tijesto na dva dijela ili ostavite kao jedan, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 20 minuta. Oblikujte tijesto, prelijte svojim omiljenim dodacima i pecite u pećnici zagrijanoj na 220C, 12-15 minuta. Izrežite i poslužite. Uživajte! Od danas ste sigurni koje brašno koristiti za pivsko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo