Svijet likera / Koja je optimalna jačina rakije za likere?

Image
Foto: Pixabay

Voljeli biste pripremiti liker, ali niste sigurni u jačinu rakije koju bi trebalo staviti? Koja je optimalna jačina rakije za likere?

24.1.2023.
15:51
Pixabay
VOYO logo

Rakija sadrži jačinu alkohola od 36 do 45 posto te se dobiva destilacijom vina koje je odležalo u hrastovim bačvama. Ona je jedna od najplemenitijih vrsta od svih destiliranih vina i odličan je dodatak likeru.

Za liker uistinu nije veoma bitna prevelika jačina rakije, više se daje prednosti samoj kvaliteti i spoju okusa. Preporučuje se da rakija sadrži do 40% alkohola za liker što će omogućiti da vaš liker dugo traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No domaća rakija može doseći i do 65% alkohola. Ona je s godinama sve bolja. U današnje vrijeme likeri se najčešće piju u koktelima kako bi pojačali okus.

Ukoliko ste se odlučili na izradu voćnog likera, tada staklenu bocu napunite cijelim voćem. Zatim dodajte kristalni šećer, a na kraju do vrha napunite rakijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bocu je potrebno dobro zatvoriti i odložiti na sunčano mjesto, a tijekom stajanja nekoliko puta mjesečno promučkati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo