Smjesa za glazuru sastoji se od puno čokolade i malo sastojaka. To je zapravo tajna toga što je to najbolja smjesa za glazuru. Isto tako, priprema se vrlo brzo, gotova je za svega 10 minuta, a svakom će kolaču ili torti dati predivan izgled.
Smjesa za glazuru ima sljedeće sastojke:
- 100 grama tamne čokolade
- 50 grama mliječne čokolade
- 60 grama maslaca
- 1 žlica vode
Smjesa za glazuru priprema se na vodenoj pari. To znači da stavite kuhati veliki lonac s vodom, a drugi lonac stavite preko. U taj manji lonac stavite narezani maslac i natrganu čokoladu na kockice. Dobro pomiješajte. Dodajte vodu i miješajte na laganoj vatri cijelo vrijeme dok se čokolada i maslac ne otope i ne sjedine.
Ostavite da se smjesa za glazuru ohladi par minuta te je ona spremna da ukrasite svoj desert! Isto tako, ova smjesa za glazuru savršeno se slaže uz voćne varijacije stoga vam može poslužiti i kao preljev za voćni kup.