Klasični brownies su pravi, američki. S puno čokolade, šećera i malo brašna. To znači da su klasični brownies iznutra vrlo mekani, sočni, a izvana hrskavi. No, kako se klasični brownies pripremaju?
Od sastojaka za klasični brownies trebate:
- 3 jaja
- 200 grama maslaca
- 200 grama tamne čokolade
- 150 grama smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 70 grama glatkog brašna
- 30 grama kakao praha
- Prstohvat soli
Za početak pripreme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rastopite čokoladu i maslac na pari, dodajte šećer i vanilin šećer. Sve dobro miješajte do glatke, homogene smjese i ohladite. U ohlađenu čokoladu dodajte jaja i sve pjenjačom izmiješajte. Dodajte brašno, kakao i sol. Dobivenu smjesu ulijte u prethodno namašteni i pobrašnjeli lim za pečenje u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 25 minuta. Ostavite da se klasični brownies u limu ohlade 20 minuta prije rezanja, kako bi sačuvali svoju hrskavost i mekoću.
Klasični brownies mogu stajati i do nekoliko dana u frižideru stoga nemojte se ustručavati raditi i duple doze!