Zimnica /

Recept i kratki vodič za pravilno kiseljenje šampinjona

Image
Foto: Pixabay

Kao prilog je uvijek pri ruci najbolje imati ukiseljene šampinjone. Donosimo recept i kratki vodič za pravilno kiseljenje šampinjona.

17.11.2022.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Ukiseljeni šampinjoni su samo jedno od mnogih ukiseljenih povrća kojih se nećete moći zasititi. Uvijek držite zalihe ukiseljenih šampinjona u hladnjaku za slučajeve kad ste u škripcu. Ako ste ljubitelj šampinjona, na pravome ste mjestu.

Za kiseljenje šampinjona potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1kg šampinjona
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 1/2 šalice bijelog octa
  • 2 šalice vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 6 listova lovora
  • 8 cijelih zrna papra
  • 6 žlica octa

Kiseljenje šampinjona priprema:

Očistite i operite šampinjone, stavite ih u lonac. Nalijte toliko vode da pokrije šampinjone. Dodajte 1/2 šalice octa u vodu, zakuhajte i kuhajte 15 minuta. Kad su šampinjoni kuhani, ocijedite tekućinu i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poseban lonac stavite vodu, sol, šećer, lovorov list i papar u zrnu i zakuhajte. Nakon što se šećer i sol otope, dodajte 6 žlica octa, zatim maknite s vatre i ostavite sa strane. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte te na dno staklenki poslažite nasjeckan češnjak. Kuhanim šampinjonima napunite staklenke. Šampinjone prelijte marinadom.

Pokrijte ukiseljene šampinjone poklopcima i čuvajte u hladnjaku. U hladnjaku se mogu čuvati do nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo