Kiseljenje luka spremite luk za zimnicu. Luk se najčešće koristi svježi u salatama, ali može i kao kiseli. Donosimo recept za pravilno kiseljenje luka.
Sastojci potrebni za kiseljenje luka:
- luk, oguljen i vrlo tanko narezan
- 3/4 šalice jabučnog octa
- 1/4 šalice vode
- žličica soli
- 1-2 žlice šećera
Priprema kiseljenja luka:
Zagrijte smjesu octa. U malom loncu pomiješajte ocat, vodu, sol i željenu količinu šećera. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok smjesa za kiseljenje luka ne zakuha.
Sve sastojke spojiti u staklenci. Stavite tanko narezan luk u staklenku sa pripremljenom smjesom za kiseljenje. Vruću smjesu octa prelijte preko luka koji ćete kiseliti, zavrnite poklopac i kratko protresite luk dok se ravnomjerno ne prekrije smjesom octa. Ostavite luk da se kiseli.