Zimnica /

Kiseljenje luka odličan način za spremanje luka za zimnicu

Image
Foto: Pixabay

Kiseljenje luka jedan je od načina kako se luk priprema za zimnicu. Donosimo recept za pravilno kiseljenje luka.

18.11.2022.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Kiseljenje luka spremite luk za zimnicu. Luk se najčešće koristi svježi u salatama, ali može i kao kiseli. Donosimo recept za pravilno kiseljenje luka.

Sastojci potrebni za kiseljenje luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • luk, oguljen i vrlo tanko narezan
  • 3/4 šalice jabučnog octa
  • 1/4 šalice vode
  • žličica soli
  • 1-2 žlice šećera

Priprema kiseljenja luka:

Zagrijte smjesu octa. U malom loncu pomiješajte ocat, vodu, sol i željenu količinu šećera. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok smjesa za kiseljenje luka ne zakuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sastojke spojiti u staklenci. Stavite tanko narezan luk u staklenku sa pripremljenom smjesom za kiseljenje. Vruću smjesu octa prelijte preko luka koji ćete kiseliti, zavrnite poklopac i kratko protresite luk dok se ravnomjerno ne prekrije smjesom octa. Ostavite luk da se kiseli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo