Zimnica /

Kiseljenje ljutih feferona - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kiseljenje ljutih feferona jedan je način čuvanja i skladištenja feferona tijekom zime. Donosimo postupak za kiseljenje zelenih feferona.

26.3.2022.
16:26
Pixabay
VOYO logo

Kiseljenje ljutih fefrona za zimnicu odličan je način za čuvanje feferona tijekom zime. Konzervirani kiseljeni ljuti feferoni mogu trajati i do dvije godine. S druge strane svježi obično izdrže samo dva tjedan u hladnjaku.

Za kiseljenje ljutih feferona potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg ljutih feferona
  • 6 šalica bijelog octa
  • 2 šalice vode
  • češnja češnjaka, zgnječena
  • sol

Postupak kiseljenja ljutih feferona:

Poslažite ljute feferone u staklenke. U veliki lonac dodajte ocat i vodu s češnjakom i zagrijte do vrenja. Nakon što ste smanjili vatru i nakon što se upilo dovoljno okusa iz češnjaka, izbacite češnjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte smjesu u staklenke, ostavljajući samo 2 cm prostora, i dodajte žličicu soli za kiseljenje u svaku staklenku od litre. Uklonite sve vidljive mjehuriće zraka prije zatvaranja poklopaca na staklenkama za konzerviranje. Čuvajte na suhom i hladnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo