Recept za kiseljenje krastavaca na suncu je jednostavan, treba samo nekoliko sastojaka, a nije potrebno nikakvo kuhanje. Osim toga, kiseljenje krastavaca na suncu je gotovo već nakon tri sunčana dana, nakon čega se kiseli krastavci već mogu poslužiti. Krastavci kiseljeni na suncu imaju izvrstan okus zbog prirodne fermentacije.
Sastojci potrebni za kiseljenje krastavaca na suncu su:
- 1 veliki luk
- 1-3 češnja češnjaka
- 3 litre vode
- 100 grama soli za kiseljenje
- 170 ml octa
- 1 vezica svježeg kopra
- oko 20 krastavaca
Kiseljenje krastavaca na suncu započnite tako da pomiješate vodu, sol i ocat u posudi. Zakuhajte i kuhajte pet minuta. Stavite na stranu i ohladite oko 5 minuta. U veliku staklenku stavite kopar, narezani luk, oguljeni češnjak i krastavce. Toplu smjesu ulijte u staklenku i poklopite. Stavite staklenku na sunce 3 dana. Nakon tri dana otvorite staklenku i isprobajte kisele krastavac. Ako vam se sviđa, stavite staklenku u hladnjak. Tako će kiseli krastavci ostati hrskavi. Ovaj recept za kiseljenje krastavaca na suncu već je gotov.