Zimnica /

Kako se priprema kiseli luk u teglama?

Image
Foto: Pixabay

Luk se može pripremiti i za zimnicu kao kiseli luk u teglama. Kako se priprema kiseli luk u teglama?

18.11.2022.
15:52
Pixabay
VOYO logo

Kiseli luk u teglama odličan je način za čuvanje luka. Pripremite luk za zimnicu, pripremite kiseli luk u teglama. Kako se priprema kiseli luk u teglama?

Sastojci za kiseljenje luka u teglama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg sitnog luka
  • malo soli
  • 600 ml octa za kiseljenje
  • 10 dkg šećera
  • 10 zrna papra
  • 2 žličice sjemenki gorušice
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 2 lovorova lista

Priprema kiseljenog luka u teglama:

Stavite luk u teglu za kiseljenje i prelijte kipućom vodom. Ostavite 20 sekundi pa izlijte u cjedilo, vratite u posudu i prelijte s puno vrlo hladne vode. Kore bi se sada trebale lako oguliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ih ogulite, stavite ih u teglu za kiseljenje i pospite solju. Pokrijte i ostavite preko noći ili do 24 sata.

U međuvremenu u posudu za kiseljenje ulijte ocat i šećer sa zrnom papra, sjemenkama gorušice, sjemenkama korijandera i listovima lovora. Pustite da zavrije pa maknite s vatre i ostavite preko noći da se začini spoje.

Sljedeći dan luk dobro operite i osušite. Upakirajte luk u sterilizirane tegle, a zatim pomoću vrča prelijte ocat, uključujući sjemenke gorušice, sjemenke korijandera, papar u zrnu i lovorov list, potpuno prekrivši luk. Ostavite 1,5 cm prostora u tegli za kiseljenje.

Obrišite rub i navoje vaše tegle za kiseljenje i zatvorite je. Obradite svoje tegle za kiseljenje. Ostavite da se luk kiseli 6 tjedana na hladnom i suhom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se ne otvori, obrađeni ukiseljeni luk u tegli trajat će 1-2 godine ako se čuva na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja tegle za kiseljenje luka čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od mjesec dana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo