Kiseli luk u teglama odličan je način za čuvanje luka. Pripremite luk za zimnicu, pripremite kiseli luk u teglama. Kako se priprema kiseli luk u teglama?
Sastojci za kiseljenje luka u teglama:
- 50 dkg sitnog luka
- malo soli
- 600 ml octa za kiseljenje
- 10 dkg šećera
- 10 zrna papra
- 2 žličice sjemenki gorušice
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 2 lovorova lista
Priprema kiseljenog luka u teglama:
Stavite luk u teglu za kiseljenje i prelijte kipućom vodom. Ostavite 20 sekundi pa izlijte u cjedilo, vratite u posudu i prelijte s puno vrlo hladne vode. Kore bi se sada trebale lako oguliti.
Nakon što ih ogulite, stavite ih u teglu za kiseljenje i pospite solju. Pokrijte i ostavite preko noći ili do 24 sata.
U međuvremenu u posudu za kiseljenje ulijte ocat i šećer sa zrnom papra, sjemenkama gorušice, sjemenkama korijandera i listovima lovora. Pustite da zavrije pa maknite s vatre i ostavite preko noći da se začini spoje.
Sljedeći dan luk dobro operite i osušite. Upakirajte luk u sterilizirane tegle, a zatim pomoću vrča prelijte ocat, uključujući sjemenke gorušice, sjemenke korijandera, papar u zrnu i lovorov list, potpuno prekrivši luk. Ostavite 1,5 cm prostora u tegli za kiseljenje.
Obrišite rub i navoje vaše tegle za kiseljenje i zatvorite je. Obradite svoje tegle za kiseljenje. Ostavite da se luk kiseli 6 tjedana na hladnom i suhom mjestu.
Ako se ne otvori, obrađeni ukiseljeni luk u tegli trajat će 1-2 godine ako se čuva na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja tegle za kiseljenje luka čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od mjesec dana