Kisela repa sa grahom i suhim mesom vaše će nepce prekriti divnim okusom.
Sastojci za kiselu repu sa grahom i suhim mesom:
- kisela repa
- suha rebra
- luk
- žlica masti ili ulja
- 1-2 režnja češnjaka
- mala žlica mljevene crvene paprike
- žlica povrtnog temeljca
- 1 dcl umaka od rajčice
- mala konzerva crvenog graha
- velika žlica koncentrata rajčice
- sol, brašno
Kisela repa sa grahom i suhim mesom priprema:
Možete koristiti domaću kiselu repu. Prvo je malo prokuhajte i procijedite. Na masti popržite sitno nasjeckani luk i češnjak, kad se luk cakli, a češnjak zamiriše posipajte mljevenom paprikom. Promiješajte i odmah zalijte vodom, pa dodajte povrtni temeljac, umak od rajčice i malo koncentrata rajčice.. Zatim dodajte kiselu repu i meso. Kuhajte oko 50 minuta dok meso i kisela repa ne omekšaju. Na kraju dodajte grah. Brašno natopite u malo vode i na kraju dodajte da se jelo zgusne. Začinite kiselu repu sa grahom i suhim mesom po ukusu.