Recept i priprema /

Kako se priprema kisela repa sa grahom i suhim mesom?

Image
Foto: Pixabay

Kisela repa sa grahom i suhim mesom ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako se priprema kisela repa sa grahom i suhim mesom?

8.7.2022.
11:40
Pixabay
VOYO logo

Kisela repa sa grahom i suhim mesom vaše će nepce prekriti divnim okusom.

Sastojci za kiselu repu sa grahom i suhim mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kisela repa
  • suha rebra
  • luk
  • žlica masti ili ulja
  • 1-2 režnja češnjaka
  • mala žlica mljevene crvene paprike
  • žlica povrtnog temeljca
  • 1 dcl umaka od rajčice
  • mala konzerva crvenog graha
  • velika žlica koncentrata rajčice
  • sol, brašno

Kisela repa sa grahom i suhim mesom priprema:

Možete koristiti domaću kiselu repu. Prvo je malo prokuhajte i procijedite. Na masti popržite sitno nasjeckani luk i češnjak, kad se luk cakli, a češnjak zamiriše posipajte mljevenom paprikom. Promiješajte i odmah zalijte vodom, pa dodajte povrtni temeljac, umak od rajčice i malo koncentrata rajčice.. Zatim dodajte kiselu repu i meso. Kuhajte oko 50 minuta dok meso i kisela repa ne omekšaju. Na kraju dodajte grah. Brašno natopite u malo vode i na kraju dodajte da se jelo zgusne. Začinite kiselu repu sa grahom i suhim mesom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo