Za pripremu ovog jednostavnog keto kruha od lanenog brašna potrebno je samo 10 minuta. Keto kruh od lanenog brašna ima niski udio ugljikohidrata, mekše je strukture i vrlo je ukusan.
Keto kruh od lanenog brašna sastojci:
- 3 šalice bademovog brašna
- 1 šalica lanenog brašna
- 1,5 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 8 jaja
- ½ šalice maslaca
- 1 šalica tople vode
- ½ šalice lanenih sjemenki
Keto kruh od lanenog brašna priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Obložite dno kalupa za kruh papirom za pečenje.
Pomiješajte bademovo brašno, laneno brašno, prašak za pecivo i morsku sol. Umiješajte jaja i otopljeni maslac, a na kraju toplu vodu. Pokušajte ga dobro izmiješati kako biste stvorili mjehuriće zraka. Umiješajte lanene sjemenke. Prebacite tijesto u obloženu tepsiju. Ravnomjerno zagladite vrh, oblikujući zaobljeni vrh.
Po želji po vrhu pospite još sjemenki lana. Pecite 45-50 minuta , dok umetnuta čačkalica ne izađe čista i dok vrh ne postane korica i smeđe boje. Potpuno ohladite prije vađenja iz posude i vaš keto kruh od lanenog brašna je gotov i spreman za posluživanje. Keto kruh od lanenog brašna je potrebno čuvati u zatvorenoj posudi 4 do 7 dana.
Ako želite sačuvati pola kruha, možete ga zamrznuti slobodno 2 do 3 mjeseca.