Kuharica /

Kako se pravilno peku kesteni na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Ispunite svoj dom neodoljivom aromom pečenih kestena na tavi ovih blagdana. Saznajte kako se pravilno peku kesteni na tavi.

29.11.2022.
11:47
Pixabay
VOYO logo

Kesteni su ukusni plodovi jeseni koji se mogu jesti sirovi, kuhani ili pečeni. Najjednostavniji način pripreme kestena je pečenje na tavi. Polagano pečen kesten na tavi vrlo su ukusni i zasitni. Kako se pravilno peku kesteni na tavi?

Oštrim nožem zarežite "X" u ljusci svakog kestena. Stavite kestene u veliku tavu s ravnim stranama s poklopcem koji čvrsto prianja tako da kesteni stoje u ravnomjernom sloju s prostorom za pomicanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vodu, stavite posudu na jaku vatru. Pecite kestene na tavi, često tresući posudu, dok voda ne ispari, oko 5 minuta. (Ako se kesteni ne otvore, dodajte još malo vode i nastavite kuhati na pari dok se ne otvore.)

Kad se ljuske kestena otvore, smanjite vatru i pecite kestene poklopljene u suhoj tavi uz povremeno protresanje da ne zagore, dok se ljuske ne ispeku i meso ne omekša, još oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite vaše pečene kestene na tavi kad se dovoljno ohlade da možete rukovati njima i uživajte u besprijekornom okusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo