Kelj varivo neka obavezno pronađe mjesto na vašem jelovniku, barem jedanput na tjedan. Kako pripremiti kelj varivo bez mesa?
Sastojci za kelj varivo bez mesa:
- 2 glavice kelja
- 4-5 mrkve
- 6-7 krumpira
- 1 glavica celera
- sol i papar
- 2 žličice vrhnja
- 2 žlice glatkog brašna
- 1-2 češnja češnjaka
Kelj varivo bez mesa priprema:
Pomiješajte luk i češnjak. Krumpir i mrkvu nasjeckajte na kockice. Kelj narežite na komade, ne treba previše. Stavite malo ulja i dodajte smjesu od luka i češnjaka, krumpira, mrkve, celera i kelja. Zalijte vodom skoro do vrha. Pustite da se kelj varivo bez mesa kuha oko 30-40 minuta. osolite, poparite i dodajte vegetu. Kad je svo povrće skoro kuhano, napravite “špricu” tako što ćete vilicom izvaditi komadić kelja i malo mrkve (ovo odredite sami koliko želite). Dodajte brašno, vrhnje i malo vode u kojoj se kuhao kelj pa sve promiješati i ponovno ulijte u kelj varivo bez mesa.
Promiješajte i kuhajte dok se kelj varivo bez mesa ne zgusne.