Kuharica / Kelj pupčar na tavi kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Kelj pupčar je ukusno i zdravo povrće, a može se skuhati ili pripremiti zapečeni na tavi. Kako pripremiti kelj pupčar na tavi?

24.12.2021.
16:14
Pixabay
VOYO logo

Nakon što probate ovaj hrskavi, ali nježni, savršeno pečeni kelj pupčar, nikada se više nećete vratiti na drugu verziju. Kelj pupčar se peče u vrućoj tavi koja karamelizira klice, dodajući slatkoću i hrskavost, dok povrtni temeljac i maslac daju slatku notu. I na kraju iscijeđeni sok od limuna uravnotežuje sve okuse.

Sastojci potrebni za pripremu kelja pupčar na tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kile kelja pupčara
  • maslinovo ulje
  • povrtni temeljac
  • maslac
  • sok od limuna.

Ovaj recept za kelj pupčar na tavi gotov je za svega nekoliko minuta.

Na ulju na tavici stavite pirjati polovice kelja pupčara licem prema dolje. Pustite da se peče oko 5 minuta, nakon okrenite na drugu stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte temeljac u tavu i posolite. Pokrijte tavu i pirjajte oko 5 minuta na laganoj vatri. U tavi razmutite malo maslaca, začinite limunovim sokom i po želji dodajte još soli.

Kelj pupčar na tavi je pripremljen, poslužite ga kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo