Kelj se najčešće priprema kao glavno jelo u obliku variva, ali može s pripremiti i kao prilog. Kelj na lešo idealan je odabir kao prilog uz glavno jelo. Poslužite kelj na lešo uz ribu ili meso.
Za pripremu kelja na lešo potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- kelj
- voda
- ulje
- češnjak
- začini po želji.
Priprema kelja na lešo:
Kelj narežite na trake te dodajte u zasoljenu vodu. Stavite kuhati dok voda ne zavrije. Nakon što zavrije kuhajte još 10 minuta. Kuhani kelj izvadite te mu dodajte nasjeckani češnjak. Polijte kelj uljem te začinite i dobro promiješajte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kelj na lešo je gotov, poslužite ga uz glavno jelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa