Keksi sa zobenim pahuljicama odlični su za doručak, međuobrok ili za večeru. Napravite sami domaće kekse sa zobenim pahuljicama, recept prilagodite svom ukusu i uživajte u ukusnim zalogajima. Prema receptu u kekse sa zobenim pahuljicama možete dodati orašaste plodove, sušeno voće ili komadiće čokolade ovisno o vlastitom ukusu.
Keksi sa zobenim pahuljicama sastojci:
- 1 1/2 šalica zobi
- 3/4 šalice brašna
- žličica mljevenog cimeta
- prstohvat soli
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 šalice maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- jaje
- žličica ekstrakta vanilije
- šalica nasjeckanih orašastih plodova
Keksi sa zobenim pahuljicama priprema:
Pomiješajte zob, brašno, cimet, sol i sodu bikarbonu. Zasebno pomiješajte maslac i smeđi šećer. Dodajte jaje i vaniliju. Miksajte oko pola minute i dodajte suhe sastojke. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
U smjesu možete dodati i nasjeckane orašaste plodove ili komadiće čokolada. Dobivenu smjesu stavite u hladnjak na 2 sata prije pečenja.
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje. Napravite male kuglice od tijesta i pecite oko 10 minuta u pećnici.
Keksi sa zobenim pahuljicama su gotovi, neka se dobro ohlade prije posluživanja.