Kuharica /

Keksi sa zobenim pahuljicama i grožđicama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija zobenih pahuljica i grožđica savršeno se spaja u keksima. Kako se rade keksi sa zobenim pahuljicama i grožđicama otkriva recept.

24.5.2023.
9:50
Pixabay
VOYO logo

Zobene pahuljice su vrlo hranjive i mogu se iskoristiti na mnogo načina, a najčešće ih nalazimo kao osnovni sastojak keksa. Napravite sami kekse sa zobenim pahuljicama i kombirajte s omiljenim sušenim voćem, primjerice, grožđicama. Kombinacija grožđica i zobenih pahuljica savršena je kombinacija u keksima. Ovi keksi neka vam se uvijek nađu pri ruci, a osobito se dobro pašu uz šalicu toplog čaja ili mlijeka.

Keksi sa zobenim pahuljicama i grožđicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 1/2 šalica zobenih pahuljica
  • 3/4 šalice brašna
  • žličica mljevenog cimeta
  • prstohvat soli
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 šalice maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • jaje
  • žličica ekstrakta vanilije
  • šalica grožđica

Keksi sa zobenim pahuljicama i grožđicama priprema:

Pomiješajte zobene pahuljice, brašno, cimet, sol i sodu bikarbonu. Zasebno pomiješajte maslac i smeđi šećer. Dodajte jaje i vaniliju. Miksajte oko pola minute i dodajte suhe sastojke zajedno s grožđicama. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobivenu smjesu stavite u hladnjak na 2 sata prije pečenja. Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje. Napravite male kuglice od tijesta i pecite oko 10 minuta u pećnici.

Keksi sa zobenim pahuljicama i grožđicama su gotovi, neka se dobro ohlade prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo