Kuharica /

Keksi sa lješnjacima i zobenim pahuljicama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zobene pahuljice i lješnjaci savršena su kombinacija za suhe kekse. Pratite recept i napravite ukusne kekse sa lješnjacima i zobenim pahuljicama.

4.5.2023.
23:29
Pixabay
VOYO logo

Recepti za kekse i kolače s lješnjacima su brojni. Jedan od njih je recept za kekse sa lješnjacima i zobenim pahuljicama. Kombinacija lješnjaka, zobenih pahuljica i brusnica daje savršene suhe kekse koji se odlično slažu uz šalicu toplog čaja ili kave. Ovi keksi idealni su za početak dana, ali i kao ukusan i zasitan međuobrok. Priprema keksa je vrlo jednostavna i brza. Pripremite sve sastojke i keksi su gotovo za pola sata.

Keksi sa lješnjacima i zobenim pahuljicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 dkg suhih brusnica
  • korica naranče
  • sok polovice naranče
  • 8 dkg maslaca
  • 7 dkg mljevenih lješnjaka
  • 5 dkg zobenih pahuljica
  • 5 dkg glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • jaje
  • 1/2 žličice cimeta

Za pripremu keksa s lješnjacima i zobenim pahuljicama najprije uključite pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Naribajte koricu naranče i iscijedite sok od naranče. Prelijte ga preko brusnica. Zatim miksajte maslac i šećer, dodajte ostale sastojke i dobro sve izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Napravite male kuglice od tijesta i stavite ih na lim za pečenje. Keksi s lješnjacima i zobenim pahuljicama pecite oko 20 minuta. Kada su pečeni, pustite ih da se ohlade i tek tada ih poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo