Kuharica /

Recept i postupak karameliziranja luka

Image
Foto: Pixabay

Naučite kako polako karamelizirati luk kako biste dobili dubok, bogat, sladak okus dok se prirodno šećeri u luku karameliziraju. Kako izgleda postupak karameliziranja luka?

30.11.2021.
22:40
Pixabay
VOYO logo

Karameliziranje luka, polaganim kuhanjem na malo maslinovog ulja dok ne porumeni, odličan je način da izvučete okus iz najjednostavnijih sastojaka.

Luk je prirodno sladak; a kako karamela nastaje jednostavnim kuhanjem šećera kada polako kuhate luk tijekom duljeg vremenskog razdoblja, prirodni šećeri u luku karameliziraju se. Karamelizirani luk možete koristiti za pripremu odrezaka, pizza, tjestenina, juha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za karameliziranje luka potrebno je:

  • luk
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje i balzamični ocat
  • maslac
  • sol, šećer

Postupak karameliziranja luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite i narežite luk na željenu veličinu.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk i miješajte.

Nakon 10 minuta malo posolite luk, a možete dodati i malo šećera koji će pomoći u procesu karamelizacije.

Pustite da se luk kuha još kojih pola sata uz često miješanje i pazeći da vam ne zagori. Smanjite temperaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo