Postoje različiti recepti za pripremu kreme za mađaricu, a najčešće su krema od čokolade ili karamele. Donosimo recept kako napraviti karamel kremu za mađaricu. Priprema ove kreme je vrlo jednostavna i brza. Ako imate gotove kore za mađaricu, napravite ovu karamel kremu za mađaricu prema receptu i dobit ćete gotov desert za samo 30 minuta.
Karamel krema za mađaricu sastojci:
- 1 šalica šećera
- 1/4 šalice vode
- 6 žlica maslaca
- 1/2 šalice gustog vrhnja
- žličica vanilije
- prstohvat soli
- kore za mađaricu
Karamel krema za mađaricu priprema:
Šećer i vodu stavite u posudu i promiješajte. Zagrijte i kuhajte dok se šećer ne otopi, oko 4 minuta uz miješanje. Nakon toga prestanite miješati i ostavit neka se kuha oko 10 minuta, ali pazite da smjesa ne zagori.
Na kraju dodajte maslac i miješajte dok se potpuno ne otopi, Karamela će nabubriti zato je važno miješati.
I na kraju maknite s vatre ulijete vrhnje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Umutite vaniliju i dodajte prstohvat soli. Gusta karamel krema je gotova, ostavite je neka se ohladi i krenite s pripremom mađarice.