Losos se može pripremiti na različite načine, postoje brojni recepti za pripremu lososa. Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom jelo je koje se jednostavno priprema, a već nakon nešto više od pola sata je spremno za posluživanje.
Dimljeni losos i poriluk koji se spajaju u jelu kaneloni s dimljenim lososom i porilukom dobitna su kombinacija.
Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom sastojci:
- 25 dkg tjestenine za lazanje
- 15 dkg dimljenog lososa
- 30 dkg mrkve
- 15 dkg milerama
- poriluka
- 2 jaja
- limun
- žličica muškatnog oraščića
- 4 dkg maslaca
- pola litre mlijeka
- 6 dkg brašna
- bešamel umak
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom priprema:
Na maslac i maslinovo ulje stavite pržiti poriluk koji ste posolili. Nakon što omekša dodajte mrkvu i kratko pirjajte.
Nakon što mrkva i poriluk omekšaju dodajte mnješavinu dalmatinskih začina i mušaktni oraščić. Kada je povrće gotovo, ostavite ga neka se ohladi.
Kada se ohladi dodajte jaje i natrgani dimljeni losos. Sve izmiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.
U drugoj posudi umutite jaje i uljte bešamel te sve izmiješajte. Nadjenite tjesteninu za lazanje s povrćem i stavite na dno vatrostalne posude. Prelijte s bešamel umakom i jajima. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.
Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom su gotovi i spremni za posluživanje.