Riblji specijalitet /

Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom

Image

Kombinacija dimljenog lososa i poriluka dobitna je kombinacija u jelu kaneloni s dimljenim lososom i porilukom.

22.7.2021.
9:29
VOYO logo

Losos se može pripremiti na različite načine, postoje brojni recepti za pripremu lososa. Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom jelo je koje se jednostavno priprema, a već nakon nešto više od pola sata je spremno za posluživanje.

Dimljeni losos i poriluk koji se spajaju u jelu kaneloni s dimljenim lososom i porilukom dobitna su kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom sastojci:

  • 25 dkg tjestenine za lazanje
  • 15 dkg dimljenog lososa
  • 30 dkg mrkve
  • 15 dkg milerama
  • poriluka
  • 2 jaja
  • limun
  • žličica muškatnog oraščića
  • 4 dkg maslaca
  • pola litre mlijeka
  • 6 dkg brašna
  • bešamel umak
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslac i maslinovo ulje stavite pržiti poriluk koji ste posolili. Nakon što omekša dodajte mrkvu i kratko pirjajte.

Nakon što mrkva i poriluk omekšaju dodajte mnješavinu dalmatinskih začina i mušaktni oraščić. Kada je povrće gotovo, ostavite ga neka se ohladi.

Kada se ohladi dodajte jaje i natrgani dimljeni losos. Sve izmiješajte i stavite u vatrostalnu posudu.

U drugoj posudi umutite jaje i uljte bešamel te sve izmiješajte. Nadjenite tjesteninu za lazanje s povrćem i stavite na dno vatrostalne posude. Prelijte s bešamel umakom i jajima. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaneloni s dimljenim lososom i porilukom su gotovi i spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo