Kanapei od krekera odličan su izbor za predjelo. Pripremite nešto drugačije prejdelo, pripremite kanape od krekera.
Kanapei od krekera sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 ljutika
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica sjemenki kima
- 400 g mrkve
- 300 ml temeljca od povrća
- 20 hrskavih krekera
- ½ malog pakiranja kopra
Kod pripreme kanapea s krekera, u prvom koraku zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i prstohvat soli i kuhajte oko 5 minuta.
Umiješajte češnjak i sjemenke kima i kuhajte još minutu, zatim dodajte temeljac od mrkve i povrća, zakuhajte i kuhajte 10 minuta.
Nakon što mrkve potpuno omekšaju, ocijedite ih i umutite u glatki pire. U početku dodajte žlicu pripremljenog temeljca, ali po potrebi stavite više da dobijete željenu gustoću.
Začinite i ostaviti da se ohladi kako bi kanapei s krekerima bili što ukusniji. Pire se može napraviti dan unaprijed i čuvati u hladnjaku.
Za posluživanje, žlicom stavite pire – ili, ako želite biti posebno otmjeni, izlijte ga na krekere i na svaki stavite malo kopra i hrskavo povrće.