Tartarski biftek jelo je od sirove mljevene govedine ili konjskog mesa. Eto kakvo je meso u tartar bifteku. Obično se poslužuje s lukom, kaparima, paprom i drugim začinima, koji se često prezentiraju zasebno, da se dodaju po ukusu.
Često se poslužuje sa sirovim žumanjkom na vrhu. Sličan je levantinskom kibbeh nayyeh, turskom çiğ köfte i korejskom yukhoeu. Najvažnija stvar kod tartar bifteka je svježina mesa jer se poslužuje sirovo. Ultra-svježe meso je najvažnije kod svakog jela sirovog mesa, a kvaliteta je apsolutno ključna.
Kakvo je meso u tartar bifteku? Naziv tartar ponekad se generalizira na druga jela od sirovog mesa ili ribe. Manje uobičajena verzija u Francuskoj je tartare aller-retour, hrpa uglavnom sirovog mljevenog mesa koje je lagano zapečeno s obje strane. Ponekad se tartar biftek priprema bez pečenje, ali tada treba biti na oprezu.