Jela s mesom /

Kakvo je meso u tartar bifteku?

Image
Foto: Pixabay

Tartar biftek jedan je od najzanimljivijih načina pripreme bifteka. Kako je meso u tartar bifteku?

30.5.2022.
12:59
Pixabay
VOYO logo

Tartarski biftek jelo je od sirove mljevene govedine ili konjskog mesa. Eto kakvo je meso u tartar bifteku. Obično se poslužuje s lukom, kaparima, paprom i drugim začinima, koji se često prezentiraju zasebno, da se dodaju po ukusu.

Često se poslužuje sa sirovim žumanjkom na vrhu. Sličan je levantinskom kibbeh nayyeh, turskom çiğ köfte i korejskom yukhoeu. Najvažnija stvar kod tartar bifteka je svježina mesa jer se poslužuje sirovo. Ultra-svježe meso je najvažnije kod svakog jela sirovog mesa, a kvaliteta je apsolutno ključna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvo je meso u tartar bifteku? Naziv tartar ponekad se generalizira na druga jela od sirovog mesa ili ribe. Manje uobičajena verzija u Francuskoj je tartare aller-retour, hrpa uglavnom sirovog mljevenog mesa koje je lagano zapečeno s obje strane. Ponekad se tartar biftek priprema bez pečenje, ali tada treba biti na oprezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo