Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema variva /

Kako zgusnuti varivo?

Variva su iznimno zdrava, a pritom i ukusna jela ako ih kvalitetno pripremite. Kako zgusnuti varivo?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ponekad završite s kuhanjem gulaša ili drugog jela na bazi umaka, a iako ste zadovoljni okusom, još uvijek je sadržaj variva previše tekuće. To se češće događa s jelima koja se pripremaju sporijim kuhanjem jer ne dopuštaju da voda ispari.

U ovom trenutku imate izbor:

iskuhati dio tekućine

dodati brašno, odnosno napraviti zapršku

Najpoznatiji način zgušnjavanja variva je korištenjem brašna. Brašno sadrži škrob koji bubri kada se pomiješa s tekućinom i zagrije. Može se dodavati mesu dok se prži, prije dodavanja tekućine, pa će tako zgusnuti i varivo dok se kuha.

Brašno se može pomiješati s malo hladne vode, ali potrebno je dobro promiješati kako ne bi nastale grudice.

Drugi način kako zgusnuti varivo s brašn je da napravite zapršku od brašna i maslaca ili ulja. Ako želite gušću zapršku tada dodajte više brašna, a za rjeđu manje brašna.

U vrući gulaš dodajte zapršku, kuhajte još nekoliko minuta i maknite s vatre.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike