Radeći različite umake uvijek se pitate kako da oni budu što gušći? Jeste li se ikad pitali kako zgusnuti umak od rajčice? Odgovor na pitanje kako zgusnuti umak od rajčice je vrlo jednostavan te vam od sastojaka trebaju samo dvije stvari, a mnogi to ne znaju. Umak od rajčice priprema se s puno tekućine, posebice ako koristite domaću rajčicu te ga je zadnjih deset minuta potrebno zgusnuti.
Da biste znali kako zgusnuti umak od rajčice, morate znati što vam je potrebno da biste to mogli napraviti, a to su brašno i voda. Najbolje je koristiti oštro brašno, no u nedostatku istog, dobro će vam poslužiti i glatko, kao i gris, što je ujedno zdravija varijanta.
Ako radite otprilike 500 ml umaka, bit će vam potrebne 2 čajne žličice brašna (ili što god da odaberete) i 50 ml mlake vode. Brašno i vodu dobro pomiješajte da ne budu grudice i dodajte umaku. Pojačajte temperaturu na kojoj kuhate umak kako bi naglo počelo ključati i kako bi se on što prije zgusnuo. Važno je samo da cijelo vrijeme miješate kako se brašno ne bi zgrudalo.
Ovo je način kako zgusnuti umak od rajčice, a vrlo je jednostavan i sve sastojke imate kod kuće.