Kuharica /

Kako zgusnuti hladnu kremu?

Image
Foto: Pixabay

Svi koji su barem jednom radili kremu za tortu, suočili su se s problemom - kako zgusnuti hladnu kremu? Postoji nekoliko načina kako zgusnuti hladnu kremu.

5.5.2022.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Krema je postala gušća, no ipak nije nešto spektakularno čvrsta. Učinkovito i jednostavno hladnu kremu možete zgusnuti kod kuće pomoću želatine.

Želatinu stavite u malu zdjelu i dodajte pola čaše vrhnja. Stavite na laganu vatru. Zagrijte vrhnje vrlo sporo, neprestano miješajući dok se želatina ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije čaše vrhnja potrebno je ohladiti u hladnjaku. Kad je želatina spremna i malo se ohladila, ohlađenu kremu treba izvaditi i istući u pjenu.

Dalje, u tankom mlazu, bez prestanka mućenja, ulijte vrhnje sa želatinom u pahuljastu smjesu. Takvoj kremi je najbolje dodati aromu, voće ili čokoladu, inače će imati okus po želatini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi zgusnili hladnu kremu, uvijek možete koristiti gotove zgušnjivače koji se mogu kupiti u trgovini. Gotovo svi se temelje na škrobu i šećeru u prahu, no koristite ih prema uputama na pakiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo