Krema je postala gušća, no ipak nije nešto spektakularno čvrsta. Učinkovito i jednostavno hladnu kremu možete zgusnuti kod kuće pomoću želatine.
Želatinu stavite u malu zdjelu i dodajte pola čaše vrhnja. Stavite na laganu vatru. Zagrijte vrhnje vrlo sporo, neprestano miješajući dok se želatina ne otopi.
Dvije čaše vrhnja potrebno je ohladiti u hladnjaku. Kad je želatina spremna i malo se ohladila, ohlađenu kremu treba izvaditi i istući u pjenu.
Dalje, u tankom mlazu, bez prestanka mućenja, ulijte vrhnje sa želatinom u pahuljastu smjesu. Takvoj kremi je najbolje dodati aromu, voće ili čokoladu, inače će imati okus po želatini.
Kako bi zgusnili hladnu kremu, uvijek možete koristiti gotove zgušnjivače koji se mogu kupiti u trgovini. Gotovo svi se temelje na škrobu i šećeru u prahu, no koristite ih prema uputama na pakiranju.