Praktični savjeti /

Kako pravilno zarezati kestene?

Image
Foto: Pixabay

Vrlo je važno pravilno zarezati kestene kako bi se oni nakon pečenja lakše gulili. Kako pravilno zarezati kestene?

5.2.2022.
12:27
Pixabay
VOYO logo

Kako pravilno zarezati kestene kako bi se oni što lakše gulili. Najpopularnija je tradicionalna metoda za rezanja X. Prema toj metodi kako biste pravilno zarezali kestenen na ravnoj strani svakog kestena zarežite znak X.

Rezanjem X kroz ravno dno kestena gdje je pričvršćena unutarnja kožica i najteže za uklanjanje, otkrit ćete da se onda oba sloja na kestenu prilično lako skidaju bez puno muke. Ako je unutarnja koža malo ljepljiva, jednostavno ostavite taj kesten u vruću vodu još minutu ili dvije. Nakon toga dovoljno je kuhati kestene oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Područje koje trebate zarezati nalazi se na dnu kestena. Upotrijebite oštar nož i zarežite X na dnu svakog kestena dok lonac s vodom zakipi. Stavite kestene u kipuću vodu na 7 do 8 minuta.

Izvadite samo nekoliko kestena odjednom iz vode i prstima povucite prvo vanjsku ljusku, a zatim unutarnju. Ako se koža lijepi, upotrijebite oštar nož za čišćenje kako biste je uklonili ili je jednostavno stavite natrag u vodu na minutu ili dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo