Naučite kako zamrznuti tikvicu koja je narezana na kriške ili sitno narezana. Čuvajte ga u vrećici za zamrzavanje kako biste je koristili u svojim omiljenim receptima za juhe, prženje, kruh i muffine tijekom cijele godine!
Prije nego što možete pripremiti i spremiti svoje tikvice za kasnije, prvo morate očistiti povrće. Najbolji način da to učinite je da ga pustite pod hladnom vodom oko minutu i isperite vidljivu prljavštinu. Nakon što je temeljito isprana, protrljajte tikvu papirnatim ručnikom kako biste zamrznuli tikvice na pravilan način.
Ako ćete kasnije tijekom godine koristiti smrznute tikvice u receptima za juhe, htjet ćete ih narezati na ploške. Izrežite i uklonite i stabljiku i krajeve cvjetova tikvica. Sada narežite tikvice na kolutiće. Kako zamrznuti tikvice?
Kriške tikvica kuhajte 1 minutu u kipućoj vodi. Izvadite komadiće šupljikavom žlicom i uronite u ledenu kupelj na nekoliko minuta ili dok se ne ohlade na dodir. Osušite tikvice papirnatim ručnikom ili kuhinjskom krpom. I sada saznajte kako zamrznuti tikvice.
Nakon što su kriške tikvica blanširane i dobro osušene, stavite ih u jednom sloju na veliki lim za pečenje. Stavite lim za pečenje u zamrzivač na 1-2 sata ili dok se tikvice ne stegnu i smrznu. Nakon što su izrezane tikvice čvrste i zamrznute, stavite ih u veliku vrećicu s zatvaračem. Sada znate kako zamrznuti tikvice.