Sirevi su mekani ili tvrdi, ovisno o tome koliko vlage sadrže i koliko su dugo odležali. Meki sirevi su svježi i obično se prave od kravljeg mlijeka. Tvrdi sirevi su čvršći i često odležavaju dulje vrijeme. Kako začiniti svježi sir? Sir se može začiniti raznim začinskim biljem, začinima ili umacima za dodavanje okusa i čine sir privlačnijim. Evo nekoliko primjera kako začiniti svježi sir.
Začinsko bilje i začini obično se koriste u kombinaciji, nekoliko primjera su češnjak, bosiljak ili origano. Umaci se obično koriste za povezivanje dva ili više sastojaka i čine ih privlačnijima. Češnjak i bosiljak obično se koriste u kombinaciji za stvaranje oštrog okusa. Ali uz ove začine postoji još nekoliko načina kako začiniti svježi sir.
Umak se obično koristi za spajanje dva ili više sastojaka, kao što su med i đumbir za stvaranje slatkog i ljutog okusa. Gorgonzola je vrsta plavog sira koji odležava u ljusci oraha, što mu daje prepoznatljiv izgled. Napravljen je od kravljeg mlijeka i mrvičaste je teksture, blagog okusa i zemljane arome. Može se koristiti kao zamjena za feta sir u jelima. Gorgonzolu je najbolje začiniti paprikom, čilijem ili paprom. Sve u to načini kako začiniti svježi sir.