Kako začiniti rižu i napraviti savršen prilog uz glavno jelo
Pahuljasta, začinjena riža s maslacem podići će svaki obrok. Saznajte kako napraviti ukusan prilog od riže koji će pristajati uz gotovo svako jelo.
Kako začiniti rižu - sastojci:
2 šalice bijele riže dugog zrna, nekuhane
3 1/4 šalice vode
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
1 žličica paprike
1/2 žličice sušenog timijana
2 žlice sušenog peršina
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
50 g maslaca
Kako začiniti rižu - priprema:
Stavite sve sastojke za rižu u veliki lonac i promiješajte. Pustite da kuha na srednje jakoj vatri. Stavite poklopac i lagano kuhajte oko 15 minuta.
Maknite sa štednjaka, ostavite 10 minuta poklopljeno s poklopcem. Dodajte maslac i rižu te poslužite.