Jedan od najvažnijih sastojaka domaće kuhinje je mljeveno meso. Koristi se u mnogim jelima, kao što su pomfrit, okruglice i juhe. Mljeveno meso se može napraviti od svinjetine ili govedine, ali najpopularnija vrsta mljevenog mesa je svinjetina. Saznajte kako pravilno začiniti mljeveno meso.
Kako začiniti mljeveno meso?
Prvo treba oprati ruke sapunom i vodom. Zatim uzmite zdjelu i u nju stavite mljeveno meso. Posolite i popaprite po ukusu. Zatim dodajte bilo koji drugi začin koji biste mogli upotrijebiti, kao što je češnjak u prahu, luk u prahu, paprika ili kajenski papar. Dobro promiješajte da se meso ravnomjerno začini. To je najjednostavniji način kako začiniti mljeveno meso.
Ako kuhate seriju mesa, možete dio zamotati u aluminijsku foliju i zamrznuti. Inače, ostavite začinjeno mljeveno meso da odstoji oko 15 minuta prije kuhanja. Prije posluživanja zagrijte tavu od lijevanog željeza na jakoj vatri oko četiri minute i u njoj pecite meso oko dvije minute sa svake strane ili dok ne postane hrskavo i porumeni. Sada znate kako začiniti mljeveno meso.