Kombinacija slane pancete, sušenog mesa i aromatičnog luka dodatno će obogatiti okus mlinaca, čineći ih neodoljivo ukusnim jelom.
Sastojci:
- 250 g mljinca
- 100 g pancete
- 100 g sušenog mesa (narezano na tanke trake)
- 1 luk
- 2 žlice ulja
- sol po ukusu
- crni papir po ukusu
- svježe nasjeckani peršin za posipanje
Kako začiniti mlince?
Za početak pripremite mlince. Pripremite mlince prema uputama na pakiranje. Obično je potrebno namakati mlince u vodi, a zatim ih peći u pećnici dok ne postanu hrskavi. Ostavite mlince sa strane.
U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte kockice pancete i pržite ih dok ne postanu hrskave i lagano zlatno smeđe. To će otpustiti ukusnu slanu notu.
Dodajte narezane trake sušenog mesa u tavu sa pancetom. Pržite ih nekoliko minuta dok ne postanu blago hrskavi. Dodajte sjeckani luk i pirjajte sve zajedno dok luk ne postane mekan i staklast.
U tavu dodajte pečene mlince. Pažljivo promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili i ravnomjerno rasporedili. Posolite i popaprite smjesu prema svom ukusu. Imajte na umu da su korišteni sastojci već slani, pa budite umjereni s dodatkom soli. Dobro promiješajte kako biste završili svoj posao.
Poslužite mlince tako da ih posipate svježe nasjeckanom peršinom za dodatnu aromu i svježinu. Ukoliko začinite mlince na ovaj način sigurno nećete pogriješiti.