Kuharica /

Kako začiniti mlince? Koji su začini najbolji za mlince?

Image
Foto: Pixabay

Kako začiniti mlince i dati im pravi tradicionalni okus? Ovdje se nalazi recept koji će vašim mlincima dati savršen okus.

10.8.2023.
11:42
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija slane pancete, sušenog mesa i aromatičnog luka dodatno će obogatiti okus mlinaca, čineći ih neodoljivo ukusnim jelom.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g mljinca
  • 100 g pancete
  • 100 g sušenog mesa (narezano na tanke trake)
  • 1 luk
  • 2 žlice ulja
  • sol po ukusu
  • crni papir po ukusu
  • svježe nasjeckani peršin za posipanje

Kako začiniti mlince?

Za početak pripremite mlince. Pripremite mlince prema uputama na pakiranje. Obično je potrebno namakati mlince u vodi, a zatim ih peći u pećnici dok ne postanu hrskavi. Ostavite mlince sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte kockice pancete i pržite ih dok ne postanu hrskave i lagano zlatno smeđe. To će otpustiti ukusnu slanu notu.

Dodajte narezane trake sušenog mesa u tavu sa pancetom. Pržite ih nekoliko minuta dok ne postanu blago hrskavi. Dodajte sjeckani luk i pirjajte sve zajedno dok luk ne postane mekan i staklast.

U tavu dodajte pečene mlince. Pažljivo promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili i ravnomjerno rasporedili. Posolite i popaprite smjesu prema svom ukusu. Imajte na umu da su korišteni sastojci već slani, pa budite umjereni s dodatkom soli. Dobro promiješajte kako biste završili svoj posao.

Poslužite mlince tako da ih posipate svježe nasjeckanom peršinom za dodatnu aromu i svježinu. Ukoliko začinite mlince na ovaj način sigurno nećete pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo