Kako bi kupus salata bila ukusna potrebno ju je pravilno začiniti. Kako začiniti kupus salatu? Samo tri osnovna sastojka dovoljna su kako biste začinili kupus salatu.
Potrebni sastojci za začiniti kupus salatu:
- ulje
- alkoholni ili jabučni ocat
- sol
- papar prema želji
Upute kako začiniti kupus salatu:
Prvi korak je da nasjeckate ili naribate kupus salatu na željenu debljinu i količinu. Najbolje ju je nasjeckati odnosno naribati u nekakvu posudu u kojoj možete jednostavno izmiješati kupus salatu nakon što ju začinite. Ako pravite manju količinu kupus salate, možete ju staviti u plastičnu posudu koja ima poklopac, tako kada ju začinite jednostavno poklopite posudu, i protresete ju kako bi se kupus salata pravilno začinila.
Nakon što ste nasjeckali odnosno naribali kupus salatu, prelijte preko nje malo ulja pa potom alkoholnog ili jabučnog octa. Nakon toga uzmite prstohvat soli i začinite kupus salatu. Kada ste ubacili sve začine, promiješajte začinjenu kupus salatu sa dvije vilice kako bi se svi sastojci u potpunosti spojili. Nakon što ju izmiješate, kupus salata je uspješno začinjena i spremna za posluživanje.