Priprema janjetine /

Kako začiniti janjetinu i pripremiti ukusno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Kako bi janjetina bila ukusna i sočna važno ju je pravilno začiniti. Kako začiniti janjetinu?

12.2.2022.
12:39
Pixabay
VOYO logo

Kod pečenja janjetine veliku ulogu imaju začini. Kako začiniti janjetinu? Donosimo vam recept za pripremu marinade za janjetinu kako biste pripremili ukusno i sočno glavno jelo.

Sastojci za pripremu janjetine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg janjećeg buta
  • ružmarin
  • 5 režnjeva češnjaka, sitno narezanih
  • 6 fileta smeđih inćuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka, debelo narezana

Kako začiniti janjetinu:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. U janjetinu napravite rezove nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite kratku grančicu ružmarina, krišku češnjaka i mali komadić inćuna u svaku rupu, dobro pritisnite prstom. Meso posolite i popaprite, a zatim janjetinu natrljajte maslinovim uljem. Prebacite u kalup za pečenje, stavite na kriške luka. Pecite 20 minuta.

Smanjite pećnicu na 190 °C i pecite još 15-20 min ovisno o tome koliko zapečeno volite svoju janjetinu. Pokrijte folijom i ostavite 15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo