Kod pečenja janjetine veliku ulogu imaju začini. Kako začiniti janjetinu? Donosimo vam recept za pripremu marinade za janjetinu kako biste pripremili ukusno i sočno glavno jelo.
Sastojci za pripremu janjetine:
- 2 kg janjećeg buta
- ružmarin
- 5 režnjeva češnjaka, sitno narezanih
- 6 fileta smeđih inćuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 luka, debelo narezana
Kako začiniti janjetinu:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. U janjetinu napravite rezove nožem.
Stavite kratku grančicu ružmarina, krišku češnjaka i mali komadić inćuna u svaku rupu, dobro pritisnite prstom. Meso posolite i popaprite, a zatim janjetinu natrljajte maslinovim uljem. Prebacite u kalup za pečenje, stavite na kriške luka. Pecite 20 minuta.
Smanjite pećnicu na 190 °C i pecite još 15-20 min ovisno o tome koliko zapečeno volite svoju janjetinu. Pokrijte folijom i ostavite 15 minuta prije rezanja.