Bilo da nikada niste pripremali ciklu ili ste ju pekli već nekoliko puta, ovaj recept će vas naučiti kako začiniti ciklu na najbolji način. Cikla je zdravo povrće koje ima malo kalorija i puno vlakana. Također sadrže bitne hranjive tvari poput kalija, magnezija i vitamina C.
Naučite kako začiniti ciklu kroz ovaj recept za pečenu ciklu. Cikla se inače može peći, kuhati na pari ili kuhati. Možete ih kiseliti, praviti salate i još mnogo toga. Ali danas ćemo pripremiti ciklu u pećnici.
Sastojci:
- 3 cikle očišćene i očišćene od vrhova
- 2 žlice maslinovog ulja
- posolite i popaprite po ukusu
Za početak zagrijte pećnicu na 190°C. Položite komad aluminijske folije dovoljno velik da zamotate ciklu. Ciklu stavite na foliju. Ciklu pokapajte maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Ovo je sve što ćete trebati kako biste začinili ciklu. Preklopite stranice folije i zamotajte cikle tako da budu u vrećici.
Zamotanu ciklu stavite na lim za pečenje i pecite dok vilica ne omekša, oko 45-60 minuta, ovisno o veličini. Ostavite da se ohladi 10 minuta i ogulite pod hladnom tekućom vodom. To je to, upravo ste naučili kako začiniti ciklu i pripremiti ju na vrlo jednostavan način.