Prvi korak kako ukloniti miris zagorenog jela je staviti ga u vrećicu i baciti u kantu za smeće ako je ono nejestivo. Ako ste jelo pripremali u loncu ili tavi, izvadite sadržaj i namočite i operite posuđe što brže.
Ako ste htjeli ukloniti miris zagorenog jela pomoću nekog osježivača zraka to možda i nije najbolja ideja jer će miris tog svega biti još intenzivniji. Umjesto toga, da uklonite miris zagorenog jela, lonac napunite vodom i stavite neko eterično ulje ili kore limuna ili naranče i dinstajte to na štednjaku.
Osim što ćete zraku dati ugodan i prirodan miris, otvorite nekoliko prozora i upotrijebite ventilator u kuhinji da izvučete mirise i uvučete svježi zrak. Ipak, obratite pozornost na kretanje zraka u svojoj kući. Ako još uvijek i nakon ovih trikova imate jak miris zagorenog jela i želite ga ukloniti, poslužite se soda bikarbonom, octom i limunovim sokom.
Namočite posudu u bijeli ocat ili je isperite mješavinom vode i sode bikarbone. Ocat je blaga kiselina koja će vam pomoći da otpustite smrdljivu zagorjelu prljavštinu, a soda bikarbona je blagi abraziv koji će vam pomoći da je uklonite.