Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarski trikovi /

Kako ukloniti gorčinu iz patlidžana?

Patlidžan je ukusno i zdravo povrće, no njegova gorčina može biti glavni razlog zašto se ne konzumira. Saznajte kako ukloniti gorčinu iz patlidžana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Patlidžani se nalaze u mnogim bojama, oblicima i veličinama. Potrebna je duga, vruća sezona rasta dok patlidžan ne dosegne svoj vrhunac. Prvi i osnovni način kako ukloniti gorčinu iz patlidžana je sam odabir patlidžana. Birajte patlidžane koji su sjajni i čvrsti.

U ovoj fazi, sve sjemenke koje se nalaze unutra su još male, tako da meso neće nakupiti gorku aromu koja se nalazi u patlidžanima koji su postali prezreli i naborani.

Sljedeći način kako ukloniti gorčinu iz patlidžana jest pomoću soli. Patlidžan narežite na kockice, a zatim ga obilno posolite i ostavite da se ocijedi oko sat vremena prije kuhanja. Stavljanje soli na patlidžan pokreće osmozu, proces koji izvlači višak vlage i gorčinu zajedno s njom. Višak soli uklonite tako da patlidžan zamotate u kuhinjsku krpu i pritisnete kako bi uklonili višak vode, a time i soli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike