Kulinarski trikovi / Kako ukloniti gorčinu iz patlidžana?

Image
Foto: Pixabay

Patlidžan je ukusno i zdravo povrće, no njegova gorčina može biti glavni razlog zašto se ne konzumira. Saznajte kako ukloniti gorčinu iz patlidžana.

1.4.2022.
10:15
Pixabay
VOYO logo

Patlidžani se nalaze u mnogim bojama, oblicima i veličinama. Potrebna je duga, vruća sezona rasta dok patlidžan ne dosegne svoj vrhunac. Prvi i osnovni način kako ukloniti gorčinu iz patlidžana je sam odabir patlidžana. Birajte patlidžane koji su sjajni i čvrsti.

U ovoj fazi, sve sjemenke koje se nalaze unutra su još male, tako da meso neće nakupiti gorku aromu koja se nalazi u patlidžanima koji su postali prezreli i naborani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći način kako ukloniti gorčinu iz patlidžana jest pomoću soli. Patlidžan narežite na kockice, a zatim ga obilno posolite i ostavite da se ocijedi oko sat vremena prije kuhanja. Stavljanje soli na patlidžan pokreće osmozu, proces koji izvlači višak vlage i gorčinu zajedno s njom. Višak soli uklonite tako da patlidžan zamotate u kuhinjsku krpu i pritisnete kako bi uklonili višak vode, a time i soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo