Kuharica /

Kako ublažiti kiselost u jelu? Što učiniti kada je jelo prekiselo?

Image
Foto: Pixabay

Što učiniti kada je jelo prekiselo? Kako ublažiti kiselost u jelu i može li se ublažiti kiselost u jelu?

3.11.2022.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Volite kiselu hranu, ali opet ne i prekiselu. Što učiniti kada je jelo prekiselo? Kako ublažiti kiselost u jelu? Nekoliko jednostavnih koraka može smanjiti kiseline u hrani kao što su umaci, složenci, meso i riba i omogućiti vam da uživate u hrani bez neugode. Pratite postupke kako ublažiti kiselost u jelu.

Kako ublažiti kiselost u jelu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Male količine sode bikarbone postupno posipajte u hranu tijekom kuhanja kako biste smanjili kiselost hrane. Kušajte hranu često, sve dok se opor okus hrane ne smanji. Soda bikarbona je natrijev bikarbonat, koji je oblik soli.

Dodajte šećer i sodu bikarbonu u umak od rajčice i juhu od rajčice. Soda bikarbona mijenja umak od rajčice, stvarajući manje kiselo jelo, a šećer pojačava slatkoću kako bi se stvorio višedimenzionalni profil okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo