Sušene rajčice možete koristiti u salatama, tjesteninama i bezbrojnim drugim jelima u kojima poželite intenzivan okus rajčice. Okus sušenih rajčica je intenzivan pa pripazite koliko ih koristite. Kako sušiti rajčice na suncu?
Prerežite rajčice na pola, po dužini. Ako je rajčica duža od 5cm, izrežite je na četvrtine. Sastružite sve sjemenke koje možete. Temeljito pomiješajte bosiljak, origano, timijan i sol. Pospite malo ove smjese na svaku rajčicu. Upute za kako sušiti rajčicu na suncu. Rajčice se suše po vrućem vremenu, s relativno niskom vlagom.
Stavite rajčice, prerezanom stranom prema dolje, u plitke posude s drvenim okvirom s najlonskom mrežicom za dno posuda. Posude prekrijte zaštitnom mrežom ili gazom.
Stavite na izravno sunce, uzdignuto od tla na blokove ili bilo što drugo što omogućuje cirkuliranje zraka ispod pladnjeva.
Okrenite rajčice nakon otprilike dva dana, da izložite prerezanu stranu suncu. Posude stavite na zaštićeno mjesto nakon zalaska sunca ili ako se vrijeme pogorša.
Naučili ste kako jednostavno sušiti rajčice na suncu a da se pravilno osuše i budu ukusan dodatak vašim salatama ili drugim jelima.