Play ponuda

Kako sušiti kruh / Trebate osušiti kruh, ali ne znate kako sušiti kruh?

Image
Foto: Pixabay

Zanima vas kako sušiti kruh? Donosimo odgovor na pitanje kako najbolje sušiti kruh.

23.9.2021.
11:29
Pixabay
Play ponuda

Kako biste što prije osušili kruh što više površine kruha izlažete zraku, brže će ustajati; narežite ga i dajete sebi nogu u cijelom procesu. (Ako ćete na kraju isjeckati kruh na kocke, pazite da ga narežete na kriške iste debljine kakvu biste željeli da imaju vaše kocke.)

Stavite kriške na rešetku za hlađenje koju biste inače koristili za kolačiće, pustite zrak da kruži i gledajte kako vam kruh postaje slavno lomljiv. Sutra će biti spreman za pretvaranje u krušne mrvice ili za što god vam treba. Ako zaista nemate vremena, okrenite se pećnici kao svome najboljem prijatelju u ovom procesu.

Brzo pečenje kruha u pećnici na 180 stupnjeva izgladnjet će vlagu - što je upravo ono što tražite. Narežite svoju štrucu na kockice ili kriške jednake veličine (ovisno o tome što radite) i prepecite ih, osušite, 15 do 20 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe. Sada kada vam se kruh osušio donosimo jednostavnu ideju za izradu jela od sušenog kruha.

Jedna od opcija je juha od kruha s uljem od kadulje. Ova juha od kruha zahtjeva minimalan broj jednostavnih sastojaka kao što su rajčica, češnjak i ustajali kruh te ih čarobno pretvara u spektakularno jelo.

Play ponuda
Play ponuda